Tussen Zwerven en Wonen

performance / symposium

TUSSEN ZWERVEN EN

WONEN

zondag 18 Oktober, 14uur

symposium_a5bbb

We draaien de sleutel achteloos in het slot van onze voordeur, we zijn binnen. Blindelings lopen we door de gang naar de kamer en drukken in het voorbijgaan met onze ellenboog de lichtschakelaar om. Om de inrichting heen zijn onze gewoontes gegroeid. Maar wat is het huis nog meer behalve een serie navigatiepunten? Welke invloed heeft deze plek op wie we zijn, hoe we naar de buitenwereld kijken en ons daar bewegen? In Tussen zwerven en wonen kijken we naar het huis in relatie tot onze identiteit. Sprekers met verschillende achtergronden belichten het thema vanuit artistieke, filosofische en politieke invalshoeken.

Met: René Boer, Marian Donner, Absaline Hehakaya, Thijs Kleinpaste, Hristina Tasheva en Henk van der Waal.   Samenstelling door Caroline Ruijgrok en Bernke Zandvoort, beiden schrijver en beeldend kunstenaar. In een performance maken zij met tekst en beeld de woonlagen van Castrum Peregrini voelbaar, en verbinden daarmee deze bijzondere plek met de sprekers en het thema.

Toegang symposium: € 8,- Wees verzekerd van je plek RSVP: hello@objectobserver.org

Dit Symposium behoort tot het project Object – Observer van Stichting Trebelsee en bouwt voort op de zomer 2015 tentoonstelling Something Thrown In The Way Of The Observer in Het Van Loon Museum, lees hier de recensie in Metropolis M. en de bijbehorende publicatie Hoe de dingen ons bewegen [december 2015].