Aura volgens Allerd van den Bremen en Renee van Marissing

renee-van-marissing-en-allerd-van-den-bremenRuim vijf jaar geleden hebben Allerd en ik voor het eerst samen een voorstelling gemaakt. Het was een korte muziektheater voorstelling, een monoloog over dementie. Hierna hebben we onder de naam Rode Rozen nog een aantal (kleine) muziektheater voorstellingen en hoorspelen gemaakt. Het samengaan van tekst, geluid en muziek blijft ons meer dan genoeg stof tot gesprekken en plezier geven om voorstellingen te maken, en het samenwerken blijft inspirerend.

We waren al vanaf onze eerste kennismaking met Castrum Peregrini geraakt door de sfeer die, zowel in het ‘oude gebouw’ als in het pand op de Herengracht huist. De warmte en het gevoel welkom te zijn, maakt dat wij heel graag betrokken zijn (en blijven) bij Castrum Peregrini.

Allerd en ik zijn langsgegaan op de Oudezijds Voorburgwal. We wilden foto’s maken van een aantal schilderijen en gravures, omdat we naar aanleiding daarvan een hoorspel wilden maken. Toen we na alle verdiepingen te hebben bekeken weer beneden kwamen, en in de boekenkast naar de ruggen van kunstboeken keken, zagen we de verzameling spulletjes, dingetjes, die op een plank in de boekenkast lagen. Ze lagen daar alsof er goed was nagedacht over deze verzameling, alsof niet voor niets deze voorwerpen bij elkaar lagen. Uiteindelijk hebben we deze mini verzameling gebruikt voor ons hoorspel.

 Renne van Marissing